FÉRFIAK REFLEKTORFÉNYBEN 

új férfi megküzdési stratégiák

egész napos interaktív konferencia - férfi és apa nap 

Előadók

Dr. Beneda Attila

 

családügyekért felelős helyettes államtitkár

 

Dr. Beneda Attila szakmája szerint háziorvos, a világon is példaértékű magyar családpolitika és családtámogatási rendszer egyik alakítója. Maga is többszörös édesapa és nagyapa, az apák és nagyapák családi szerepvállalásának aktív támogatója. Saját szavai szerint: „a kutatások is igazolják, hogy a házas, családban élő férfiak védettebbek a súlyos betegségekkel szemben, jobb eséllyel épülnek fel komoly betegségekből nem családos társaikhoz képest, és várhatóan hosszabb ideig élnek. Továbbá úgy véli: ”tudatosítani kell a munka és a család közötti minőségi kapcsolat megteremtésének fontosságát, és ebben is támogatni kell a családokat, hogy a kívánt gyermekek megszülethessenek”..

Léder László

 

pszichológus, író

 

 

 

 

Pro Familiis díjas pszichológus, író, a Csendes Apa-forradalom című könyv szerzője, két kislány  édesapja. 2017-ben alapította meg  az Apa Akadémiát. „A célunk- fogalmazza meg László, - nagyon egyszerű: „csempésszük vissza az apákat a családjainkba”, hogy gyermekeink már szerető és gondoskodó apa képpel a lelkükben nőjenek fel.  Ehhez mind az édesanyáknak, mind pedig az édesapáknak segítségre van szüksége. A Férfiak Reflektorfényben konferencia célja pedig az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a férfiak és az apák is sokszor nehéz helyzetben vannak és támogatást igényelnek. „ Adjunk bele több apait”!

Balatoni József, "Jocó bácsi"

 

tanár, író influencer

 

 

 

Gyerekkora óta tanár szerettett volna lenni, a szak csak később körvonalazódott ki, mert sok minden érdekelte. Egy volt  a biztos: gyerekekkel szeretne foglalkozni és valahogy másképp csinálni, mint a hagyományos. És erre megtalálta a megfelelő helyet és a megfelelő módszereket is: ötvözi az élménypedagógiát, a játékpedagógiát, a kooperatív pedagógiát, a drámapedagógiát és ezek sajátos egyvelegével tanít. A Tanulj szabadon, taníts szabadon című könyv, valamint a Kamaszharc, Osztályharc, Önharckép című könyvek szerzője, online tartalomgyártó.

 

Elek Ferenc

 

színművész 

 

Elek Ferenc: „Apákkal nem volt szerencsém. Mindig az apaképeket kerestem. Próbálok jó apa, de főleg valóságos lenni.”

Elek Ferenc, Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Budapesti Katona József Színház tagja, számos nagysikerű film népszerű főszereplője.  Ferit nevelőapa nevelte fel, és az elmúlt időben sokszor nyilatkozott az apaság fontosságáról és saját apakép kereséséről. Portré beszélgetésünkben Ferivel a hiteles apaságról, a munka ás magánélet egyensúlyért folytatott mindennapi küzdelemről, és az apaság szépségeiről beszélgetünk. A beszélgetés közben részleteket olvas majd fel  „apás és férfias” irodalmi alkotásokból.

Gazsi Zoltán

 

ügyvezető igazgató

 

„Miközben salátát termeltetünk, feldolgozunk és értékesítünk, számos fontos értékek közvetítünk.” 

 

Gazsi Zoltán, 2007 óta az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Vezetése alatt az Eisberg tíz alkalommal nyerte el „Superbrands”, és négyszer a „Business Superbrands” díjakat. Zoltán  2016-ben a PWA (Sikeres női vezetők egyesülete) szervezettől vehette át „Az év férfi menedzsere” díjat. Saját maga a következőképpen vall vezetői munkájáról.: „Vezetői munkám során igyekszem másokat is az önismeret mélyítésére, a kitaposott ösvény elhagyására inspirálni. Fontos feladatomnak tartom, hogy mindennap inspirációt adjak kollegáimnak”. Az Eisberg vezetése mellett Zoltán komoly társadalmi szerepvállalást végez, melyért 2022-ben a Menedzserek Országos Szövetsége az „Év menedzsere a társadalomért 2021”díjat adományozta. Előadásában többek között az apai, illetve férfi szerep és a vezetői munka összeegyeztethetőségéről, a nehéz helyzetekkel való megküzdés gyakorlatáról fog beszélni.

Steigervald Krisztián 

 

generációs szakértő, író

 

Generációs szakértőként működik, több mint 20 éve piackutató, közel 10 éve pedig tanácsadással, tréningekkel is foglalkozik mind vállalati, mind szülői, pedagógusi környezetben. 2021-ben több mint 100 előadást tartott országszerte és online, emellett szakértőként TV-ben, podcastokban, újságokban nyilatkozik folyamatosan. Nagy büszkesége, az immár negyedik kiadást megélő Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást című könyve, ami hétköznapi nyelven mutatja be, hogy mit gondol a generációkról és hogy ezek a különbségek hogyan jelennek meg a mindennapjainkban. A generációs különbségek nem csak a fiatalokról szólnak, hanem mindannyiunkról. Arról, hogy milyen különbségek, milyen más tapasztalások figyelhetők meg a különböző korban született embereknél, és mindez hogyan csapódhat le a családi életben, az oktatásban vagy a munkahelyen.

Bovier György

 

motivációs előadó, tréner

2002-ben egy autóbalesetben eltört a gerince, melynek következtében azóta kerekesszékben él. A balesete előtt versenyszerűen kézilabdázott. 2013-ban ismerkedett meg a kerekesszékes tenisszel, 2016-ban lett a magyar kerekesszékes tenisz-válogatott kerettagja.  2017-ben a portugáliai csapat világkupa 4. helyezettje a válogatottal.  A Budapest – Bamako rally első kerekesszékes résztvevője. A sport mellett egy multicégnél dolgozik és saját motivációs előadásokat, integrációs tréningeket tart különböző vállalatoknál, valamint iskolákban. Több integrációs kampány arca és szervezője.

Kapitány-Fövény Máté

 

klinikai szakpszichológus

 

Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Emellett újszerű, játékalapú prevenciós programok kidolgozását vezeti. A Kentaur a terminálban című novelláskötet, A terapeuta esetei sorozat Függőben – Az alkoholizmus lélektana, illetve az Ezerarcú függőség című kötetének szerzője.

Dr. Mangó Gabriella

 

orvos, író

Gabriella egy hús-vér energiabomba. Háziorvosként és természetgyógyászként dolgozik Gyöngyösön. Meggyőződése, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, nem részeire tagoltan, nem egyes szerveire koncentráltan, hanem teljes mivoltában. Hiszi, hogy amikor a hagyományos orvoslás már nem elég, a természetgyógyászat pedig még nem elég, akkor a kettőt ötvözve, összehangoltan kell elérni az egyetlen végcélt: a beteg gyógyulását. Természetgyógyászati rendelőjébe nem csupán az ország különböző szegleteiből, hanem a határokon túlról is érkeznek. Mindenkivel megtalálja a hangot, hangulatos várótermében a várakozó betegek teát szürcsölve „klubfoglalkozást” tartanak, és elmondásuk szerint Gabinál repül az idő, mindegy, mennyit kell várni. Úgy látja, holisztikus szemlélete, széles látóköre sok helyzetben a siker záloga: volt már olyan, hogy egy vállfájásból jutott el a leukémiához, és ez a felismerés megmentette a betege életét.

Haász János

 

író, újságíró

Haász János, Író, újságíró. Gyulán született, feleségével és két gyermekével jelenleg Budapesten él. Az Élet és Irodalom Tarnói Gizella-emlékdíjasa, a 13. kerületi önkormányzat Kassák Lajos-díjasa. Publikált számos irodalmi lapban és antológiában, több könyv szerkesztője. 2022-ben jelent meg nagysikerű és elsöprő erejű „apa kötete” az Apám Óriás lesz. Megindító kötete időutazás a folyton velünk lévő múltba, keserédes időkapszula a kopottas, más szempontból életteli, mobilok és internet nélküli ’80-as évek rakétamászókás, télifagyiízű világából. És mindennek középpontjában egy apa, akit hőssé nagyít a gyermeki emlékezet. Könyvéről, az emlékekből gyúrt apaképről, és saját apaságáról beszélgetünk az íróval.

Varga István László

 

digitális marketing szakember, coach, jövőkutató

Varga István László elismert hazai stratégiai- és digitális marketing szakember, coach és jövőkutató. Három boldog és sikeres Z-generációs gyermek édesapja. Ebben a témában született ÉSZBONTÓ c. sikerkönyve is, amely a szülőknek szól. Nevéhez fűződik az ’Észbontó Tanácsok’ gyermeknevelési webinár sorozat is.

István a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, valamint ’Az Év Honlapja’ digitális pályázat alapítója és szakmai megvalósítója. Formabontó motivációs előadásain és pályaorientációs óráin anyagi függetlenségre és vállalkozásra buzdítja a jövő fiataljait. Cége, a Manta Digitál Marketing Kft. idén ünnepli fennállásának 29. évfordulóját.

Az elmúlt két évtizedben István több mint 180 marketing gyakornokot indított el a pályán. Rendszeres előadó a Budapest Gazdasági Egyetem (BGE), továbbá a Metropolitan Egyetem digitális marketing képzésein. Hobbija a gyermekei fejlesztése, a gyárlátogatás és az utazás. 

Tibenszky Moni Lisa

 

újságíró, marketing - kommunikációs szakember

Hosszú évek óta stratégiai marketing kommunikációval foglalkozik, mely kampányok sok esetben társadalmi vagy jótékonysági céllal valósultak meg. Hiszi, hogy minden embernek elhívása, küldetése van. Az övé a család, gyerek, oktatás és kultúra négyszögében helyezkedik el. Élvezettel és sok munkával szerveznek gyerekfesztiválokat, menedzselnek előadókat, valósítanak meg családi és gyerek sportversenyeket a Felelős Szülők Iskolája keretein belül. Mióta édesanya lett átkereteződtek a feladatai, más narratívával arra törekszik, hogy szép, ropogós "hamuban sült pogácsával" készítse fel saját gyermekeit az életre. A saját missziója alapján 2010-ben megalapította a Felelős Szülők Iskoláját, ahol mára már egy hatalmas csapattal, közösséggel, szakértőkkel, művészekkel dolgoznak azon nap, mint nap hogy segítséget adjanak a szülőknek, pedagógusoknak az élmény alapú oktatáshoz, az érzékenyítéshez, a minőségi családi idő megteremtéséhez.